bootstrap buttons

DE STOEL VAN MIJN LEVEN

het verhaal van  Astrid Verkoijen

DSM en mijn vader
Deze design bureaustoel heb ik gekregen van een neef die bij DSM werkte. Toen daar nieuw meubilair werd aangeschaft, nam hij hem mee. Ik vind het een prachtig model en hij zit fantastisch. Als mijn vader -slecht ter been- bij ons was, was dit de uitgelezen stoel voor hem. Maar inmiddels was de bekleding stuk en het frame vertoonde een beginnende scheur. Tijd voor een up-lift.

1960
De stoel heet Resort en is ontworpen door Friso Kramer in 1960, toevallig ook mijn geboortejaar. Omdat ik hou van bonte kleuren, ben ik voor het stofontwerp uitgegaan van elementaire kleuren en dessins uit de jaren ’60 en ’70. 

Molecuul-verbindingen
De molecuul-structuren verwijzen naar de chemie van DSM, maar hebben ook de betekenis van verbinden en netwerken, voor mij heel belangrijk. 
Je kunt er ook een rozenkrans in zien. Dus....  

Verbinding
.....heb ik er een kruisje aan gehangen en een eigen mariabeeld toegevoegd, vanuit mijn katholieke roots. Drie portretjes uit mijn kindertijd staan in een bloem. Het pareltje komt van mijn moeder en staat voor liefde.

Jubileum
Andere dessins worden gevormd door een tekst over Friso Kramer, en een serie woorden die uitdrukken waar ik voor sta.  De grote bloem op de rug maakt van deze Resortstoel een soort jubileum-uitgave. Zo is een speels, nieuw patroon ontstaan, waarin oude en nieuwe verhalen zijn verbonden, als nieuw DNA voor de stoel.

Eerbetoon
Het frame van de stoel is deskundig gerepareerd, gespoten en gestoffeerd met het digitaal geprinte ontwerp. Een eerbetoon aan Friso Kramer, mijn jeugd en het leven van deze stoel bij DSM. En een heerlijke nieuwe stoel achter mijn bureau. De stoel van mijn leven!

VOILÁ!
De stoel van míjn leven. Een eye-catcher in onze kamer en een statement over mijn kijk op de wereld.


WIL JIJ OOK DE STOEL VAN JE LEVEN THUIS?

Zodat jij dagelijks wordt omhuld door alles wat voor jou belangrijk is.
Maak een vrijblijvende afspraak. We kijken graag samen met jou naar de mogelijkheden.


MAIL
info@destoelvanjeleven.nl

MOBIEL
Astrid Verkoijen  06 222 90 985
Mattanja Coehoorn  06 497 32 410


ADRES
St. Josephstraat 7
6227 SK 
Maastricht


CONTACT
Email: info@destoelvanjeleven.nl
Astrid : 06 222 90 985
Mattanja:  06 497 32 410